Individuele Zangsessies voor thuiswonende mensen met dementie.

Zorg-Zangeres

Als Zorg-Zangeres zingt Femke in Individuele Zangsessies met mensen met dementie. Kort samengevat zou je zo’n sessie kunnen omschrijven als een fijn muzikaal samenzijn, wat werkt als fysiotherapie voor het brein en ontspanning voor het lichaam.

Muziek stimuleert het brein tot het maken van meer verbindingen. Ook hoort muziek, net als ademen, bij de basisfuncties van ons brein. En blijft zingen daarom een goede manier om contact te maken, ook wanneer spreken niet meer vanzelfsprekend is werkt zingen ondersteunend.


Zingende zorg:

- Activeert lichaam en geest

- Verbetert de stemming

- Brengt herinneringen terug

- Bevordert sociaal contact

- Zorgt voor zingeving

- Stimuleert ontwikkeling


Zingen kan aanvullen, verrijken, troost bieden of juist ruimte geven voor de emotie. Femke volgde de opleiding tot Zorg-Zangeres bij Maartje de Lint, van Zingen in de Zorg. Een opleiding voor professionele zangers om gesteund op wetenschappelijk onderzoek invulling te geven aan het zingen met mensen met dementie.

Binnen de Individuele Zangsessie maakt Femke gebruik van de beproefde en erkende BASE methodiek (Brain & Body Awakening Singing Education).

Zorg-Zang is een ontwikkelingsgerichte manier van zingen. In de zangsessies kan Femke aansluiten bij de persoonlijke situatie.


Meer informatie over Individuele Zangsessies:

zingenindezorg.nl

Voor wie?

Individuele zangsessies voor mensen met dementie of geheugenproblemen, in ieder stadium, en hun naasten.

Heeft u een andere vraag rondom Zorg Zang, neemt u gerust contact op.


Waarom?

Samen zingen helpt je eigenheid en identiteit weer meer te ervaren. Zingen als ondersteuning in de kwaliteit van leven en algehele welzijnsbevinding.

Samen zingen activeert het brein, en brengt je innerlijk en fysiek in beweging. Ook stimuleert zingen de herinnering.


Wat?

Een Individuele Zangsessie is op en top quality time. Femke zingt bij je dierbare thuis een aantal zorgvuldig uitgezochte liedjes. Dit kunnen allerhande liederen zijn, klassiek, pop, religieuze muziek, de muziek sluit aan bij de voorkeuren van je dierbare met dementie.

Als naaste kun je -in overleg- meezingen of even ruimte nemen voor jezelf.


Contact:

E-mail: klankenkunst@gmail.com

telefoonnummer: 0624810278

KvK 61112208
Praktische informatie

Vanuit Zingen in de Zorg wordt aangeraden zangsessies wekelijks plaats te laten vinden, zo bouwen we vertrouwen op en wordt iemands kortetermijngeheugen geactiveerd.


PGB

Voor mensen met recht op een Persoonsgebonden Budget is het mogelijk een aanvraag te doen voor vergoeding vanuit het PGB. Individuele Zangsessies kunnen vanuit een PGB vergoed worden, hiervoor is goedkeuring van de aanvraag nodig van uw gemeente. Femke ondersteunt uw aanvraag graag met persoonlijke aandacht voor de zorgomschrijving.


Tarieven 2022

70,00 euro per zangsessie

Neemt u gerust contact op voor een vrijblijvende en kosteloze kennismaking via klankenkunst@gmail.com.

Femke is actief in de regio de Bilt, Bilthoven, den Dolder, Doorn, Driebergen, Langbroek, Maarn, Soest, Soesterberg, Utrecht, Zeist en Amersfoort.

Andere woonplaatsen in overleg.